Aj Slováci chcú michelinské hviezdy! Máme však kvalitnú gastronómiu a dostatok peňazí?
Denník Plus jeden deň uverejnil vyjadrenie analytika Radovana Ďuranu k návrhu na zavedenie Michelinského sprievodcu na Slovensku.

Ako uviedol, pri Michelinovi ide o najbezpečnejšom spôsobe zabezpečenia vlastných príjmov od daňových poplatníkov prostredníctvom štátneho rozpočtu.
Radovan Ďurana, INESS:
„Je to pekný príklad snahy o vytvorenie štátom podporovaného, súkromne vlastneného monopolu. Štát môže lákať turistov skvalitňovaním infraštruktúry, zlepšením katastrofálnej kvality vízového proces a reprezentatívnym správaním politikov v zahraničí, nie dotovaním stravovacích zariadení pre najvyššie príjmové skupiny.“
Celý článok zo dňa 8.8.2023 si môžete prečítať tu.